Tekstüre bitkisel proteini gıda endüstrisinde kendine her geçen gün daha fazla kullanım alanı bulan bir gıda ürünüdür. Bitkisel bazlı vegan uygulamalardan hazır yemeklere, protein bar, granola müsli gibi tatlılara kadar çok geniş bir alanda ekonomik ve fonksiyonel çözümler sunar. Tekstüre bitkisel proteini aynı zamanda eti çoğaltmak için de kullanılan bir maddedir. Köfte karışımına eklendiğinde karışımın renk ve tadına uyum sağlar, dokusunu da en gerçekçi şekilde taklit eder.

EAYNI® B60K
Eaynı® B60K ince kıyılmış yapısıyla bitki bazlı köfte ve kıyma uygulamaları için en ideal çözümdür. Hızlı su çeker. Karışımdaki malzemeleri bir arada tutan bir yapıya sahiptir.
Adı: | Tekstüre Bitkisel Proteini |
---|---|
İçeriği: | Sarı Bezelye |
Şekli: | Kıyma, ince kıyım |
Öne Çıkan Özellikleri: | Hızlı su çekme. Malzemeleri bir arada tutma. Karışımlara doku ekleme |
Protein Oranı: | %60 |
Uygulama: | Sulandırdıktan sonra olduğu gibi karışıma ekleme |
Önerilen Kullanım Alanları: | Kıyma, köfte karışımları, sosis, salam, sucuk ve et çoğaltıcı olarak kullanılabilir |

EAYNI® B60G
Eaynı® B60G bitki bazlı uygulamalarda en yaygın kullanılan protein çeşididir. Güçlü lif ve sıkı yapısıyla her türlü uygulamada başarılı sonuçlar vermektedir.
Adı: | Tekstüre Bitkisel Proteini |
---|---|
İçeriği: | Sarı Bezelye |
Şekli: | Granül |
Öne Çıkan Özellikleri: | Eti en iyi derecede taklit eden sıkı ve güçlü yapı |
Protein Oranı: | %60 |
Uygulama: | Doğrama/parçalara ayırma/ harmanlama |
Önerilen Kullanım Alanları: | Hamburger, köfte, sosis, sucuk |

EAYNI® B60P
Eaynı® B60P Daha yumuşak dokusu sayesinde bitki bazlı tavuk nugget, tavuk schnitzel, fish finger gibi ürünler için idealdir. Lif yapısı güçlü ve su çekme kapasitesi yüksektir.
Adı: | Tekstüre Bitkisel Proteini |
---|---|
İçeriği: | Sarı Bezelye |
Şekli: | Büyük Parça |
Öne Çıkan Özellikleri: | Su tutma kapasitesi, güçlü lif yapısı ağızda yumuşak bir his vermesi |
Protein Oranı: | %60 |
Uygulama: | Doğrama/parçalara ayırma |
Önerilen Kullanım Alanları: | Schnitzel, nugget gibi tavuk ürünleri, fish finger |

HerbaPRO YP55
%55 protein içeriğine sahip, tamamen doğal bezelye proteini konsantresi. Üstün su ve yağ emilimi, mükemmel emülsifikasyon ve etkili ısı ayarlama gibi olağanüstü işlevsel özellikler sunar. Ürünlerinizin toplam protein içeriğini kolayca arttırır. Fosforik asit ve fosfat gibi zararlı katkı maddelerinin (katkı maddeleri E 338 E 452) yerine de kullanabilirsiniz.
Adı: | Bezelye Protein Konsantresi |
---|---|
İçeriği: | Sarı Bezelye |
Şekli: | Toz |
Protein Oranı: | %55 |
Önerilen Kullanım Alanları: | Süt ürünleri, kahvaltılık gevrek ve atıştırmalıklar, et alternatifleri ve et çoğaltma |

UNIPEA 80 EM
%80 protein içeriğine sahip, tamamen doğal bezelye protein izolatı. Mükemmel emülsiyon ve jel özellikleri sunar ve çok geniş bir yemek uygulama yelpazesini kapsar.
Adı: | Bezelye Protein İzolat |
---|---|
İçeriği: | Sarı Bezelye |
Şekli: | Toz |
Protein Oranı: | %83 |
Önerilen Kullanım Alanları: | Süt ürünleri, kahvaltılık gevrek ve atıştırmalıklar, et alternatifleri ve et çoğaltma |
Reçete ve tarif çözümleri için bize ulaşabilirsiniz.